Werk

Salontafel

Deze handgemaakte houten tafel is van esdoorn. Hij heeft een lade met zwaluwstaarten. Als koffietafel of salontafel kan hij staan in een zithoek.

Spaanse tafel

Deze houten tafel is gebaseerd op de zogenoemde Spaanse tafel. Het massief houten blad wordt door 2 regels gedragen. Deze zijn in het blad geschoven middels een schuifzwaluwstaart. De lange regel midden onder is met wiggen verbonden aan de zijregels. De schuifzwaluwstaarten en de wiggen zijn demontabel. Dus is deze Spaanse tafel geheel demontabel en makkelijk te vervoeren. Hij is gemaakt van essenhout. Het heeft mooie diepgekleurde nerftekening. Dit wordt ook wel olijfessen genoemd.

Werkbank

Deze werkbank is gemaakt naar het model van de Franse meubelmaker André Jacob Roubo uit de 18de eeuw. Deze zogenaamde roubo-werkbank heeft aan aantal zeer prettige kenmerken. Zoals het massief houten bovenblad, dat aan de voorkant vlak loopt met de massief houten poten. Maar natuurlijk ook de typische voortang, die over de hele lengte van de poot loopt. De inlay vice van Veritas, de ingelegde achtertang, is natuurlijk niet van Roubo. De werkbank is gemaakt van beukenhout.

Haagse school stoel

Het ontwerp van deze stoel is gemaakt in de stijl van de Haagse school, van rond 1920. Van Amerikaans eiken en gestoffeerd. Een beetje stoel bestaat al snel uit veel onderdelen, zoals bij deze stoel: 2 achterstijlen, 2 voorpoten, 4 zittingregels, een kapregel, een lenderegel, 3 sporten, 3 spijlen, 4 hoekklossen en 2 stijlen en 2 regels voor het raamwerk voor de zitting. Ga daar maar even voor zitten.

De stoel is degelijk en comfortabel, en gaat generaties mee.

Eiken houten stoelEiken houten stoelEiken houten stoelEiken houten stoel