De Nieuwe Augustinus

Het nieuwe altaarmeubilair voor De Nieuwe Augustinus (voorheen Stephanuskerk) is gemaakt voor de zes kerkgemeenschappen uit Amsterdam Noord. Ze zijn samengekomen in het gebouw van de Stephanuskerk, die nu helemaal verbouwd en opnieuw ingewijd is. De relikwieën van de Stephanuskerk zelf, samen met de altaarstenen van de vijf andere kerken uit d Augustinusparochie, liggen ‘begraven’ in het altaar.

altaarmeubilair-stephanuskerk3 altaarmeubilair-stephanuskerk4

Nadat de pastoor de gebeden en de zegen heeft uitgesproken, is de plek in het altaar met de relikwieën en oude altaarstenen afgesloten met de nieuwe altaarsteen. Deze is van Belgisch hardsteen, aan de zijkanten afgewerkt met frijnslag, en weegt ruim driehonderd kilo.

altaarmeubilair-stephanuskerk5 altaarmeubilair-stephanuskerk

Het meubilair is rondom bekleed met koper, dat onderbroken is door stroken donker hout van wengé. Het koper is nabewerkt met kaliumpolysulfide (K2S), ook wel zwavellever genoemd, opgelost en sterk verdund in water.

altaarmeubilair-stephanuskerk2 altaarmeubilair-stephanuskerk8  altaarmeubilair-stephanuskerk7 altaarmeubilair-stephanuskerk6